جی اف آرسی بتنی است مسلح شده با الیاف شیشه که دارای مقاومت کششی بسیار می باشد. از دیگر ویژگیهای جی اف آر سی مقاومت سایشی بالا، مقاومت در برابر عوامل جوی،سهولت در نصب و...می باشد. کاربرد جی اف آر سی بیشتر در نمای ساختمان می باشد که علاوه بر سهولت نصب ،زیبایی بصری نیز ایجاد می نماید.

GFRC مخفف بتن الیاف شیشه بوده که به نمای خشک هم معروف است. مشابه فایبرگلاس خرد شده است؛ اما به مراتب بسیار ضعیف‌تر. این تکنولوژی قریب به نیم قرن است که در دنیا مورد استفاده قرار می‌گیردGFRC. کامپوزیتی است که از سیمان پرتلند، سنگدانه ریز، آب، پلیمر اکریلیک، تقویت الیاف شیشه مقاوم در برابر قلیایی و مواد افزودنی تشکیل شده است.در GFRC از الیاف بتنی و مواد افزودنی برای بهبود خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و مکانیکی بتن استفاده می‌شود. ترکیب صحیح این مواد و تولید کامپوزیت با تناسب و یکپارچگی کامل، امکان استفاده از بتن را برای سطوح ناهموار و منحنی فراهم می‌کند.
وزن سبک‌تر، مقاومت در برابر کشش و خمش، مقاومت در برابر آب و فایرپروف بودن .
تفاوت این بتن با بتن معمولی در جایگزینی فولاد با الیاف شیشه برای بهبود مقاومت کششی بتن است. در اثر این جایگزینی، چگالی به طرز چشمگیری کاهش یافته، حجم کمتری اشغال می کند.
GFRC یک ماده سبک و بادوام است که می‌تواند تقریباً به شکل‌ها، رنگ‌ها و بافت‌های نامحدود ریخته شود؛ از این رو این روش گزینه بسیار مناسبی برای نماسازی ساختمان‌های مرتفع است. همچنین به دلیل مقاومت بالا و قابلیت شکل‌پذیری و سبکی وزن در ساخت مبلمان شهری و پوشش گنبدها نیز کارایی ویژه‌ای دارد.
با توجه به مطالعات متعدد انجام شده در آزمایشگاه در مورد دوام و ماندگاری GFRC ، و در شرایطی که کاملاً با شرایط محیطی سازگار است، دیده می‌شود که در بسیاری از محیط‌ها، مانند قرار گرفتن در معرض اسپری نمک یا رطوبت بالا، GFRC به خوبی کار می‌کند. از آنجا که سطح GFRC با یک پلیمر خاص آغشته شده است، ترک، سابیدگی و خوردگی در سطوح نما دیده نمی‌شود. در حقیقت، دوام و مقاومت GFRC در برابر طوفان، سیل، آتش سوزی و زلزله در آزمایشگاه و همچنین در بسیاری از پروژه‌ها ثابت شده است.
اگر نمای ساختمان ساخته شده از GFRC  در مقابل آتش قراربگیرد، نمی‌سوزد، بلکه به عنوان یک تنظیم کننده در برابر آتش عمل می‌کند و از سطح ساختمان که در پشت آن قرار دارد، در برابر شعله‌های آتش محافظت می‌کند. در مقایسه با بتن معمولی، از حساسیت و فرسایش کمتری در شرایط مختلف جوی برخوردار است و مقاومت بالاتری در برابر انجماد دارد. به عنوان عایق صوتی و حرارتی عمل می‌کند و به دلیل کنترل کیفیت بالای اجزای سازنده، نمای تمام شده حداقل تخریب و اتلاف مصالح ساختمانی را به همراه دارد. تأثیرات زیست محیطی GFRC بسیار کمتر از بتن، سنگ یا سایر مواد سنتی است و بسیار سازگار با محیط زیست است.

از GFRC می‌توان برای ساخت ستون‌ها، گنبدها، سقف‌های تزیینی و دیوارها، مجسمه‌ها، نرده‌ها، قطعات تزیینی برای دکوراسیون داخلی و خارجی ساختمان‌ها، همچنین در ساخت سازه‌های دریایی مانند اسکله‌ها و پل‌های شناور، کانال‌ها برای کابل کشی، کانال‌های آب، مخازن ذخیره‌سازی و موارد دیگر استفاده کرد.

در روند اسپری کردن Spray-upبرای نمای خشک، از آنجا که دوغاب بتن مایع به قالب پاشیده می‌شود، عملکرد بسیار شبیه شاتکریت است. در این فرآیند از نازل مخصوص اسپری برای اجرا و پاشش دوغاب بتن سیال و برش و پاشش همزمان الیاف شیشه استفاده می‌شود. پیش از اجرا الیاف شیشه از یک سمت و دوغاب از سمتی دیگر وارد دستگاه ملات‌پاش می‌شوند. الیاف در حین ورود به دستگاه پاششی، برش می‌خورند. اسپری کردن به این روش، جی اف آر سی بسیار قوی ایجاد می‌کند، اما خرید تجهیزات می‌تواند کمی گران باشد.

از مزایای آن استفاده از الیاف بلند است که حداکثر مقاومت ممکن را برای قطعات ساخته شده به این روش ایجاد می‌کند.
از معایب آن می توان به
 تجهیزات تخصصی گران قیمت و مخصوص آن اشاره کرد ، این عوامل باعث می‌شود در عین کیفیت بالای قطعات، طرفداران زیادی نداشته باشد.
آگهی ها
پشتیبانی آنلاین
We are sorry, but support is not available at the moment.
کلیه حقوق متعلق به ساختمانیکا می باشد.
تولید شده در خانه وب